Sussie - det är jag!

I min blogg berättar jag hur jag får ihop vardagen med 2 aktiva barn, en envis fransk bulldog, en hårt arbetande man och mina egna jobb, dels på förskola och som me&i säljare................................... Många järn i elden helt enkelt!

Sjukstuga...

Kategori: Allmänt

den senaste veckan har varit kaos.. Vi har sjukstuga no:1 här hemma!! Förra söndagen så märkte vi att Rasmus inte var sig själv, det visade sig att han hade 39 graders feber, klagade på ont i huvudet och halsen..


Måndag morgon åkte vi till Vårdcentralen och fick träffa en helt inkompetent läkare.. Där satt jag med en lillkille som hade 39 graders feber och inga andra patienter fanns där knappt, vi fick sitta i 2 timmar innan hon berättade att det var ett virus, bara åka hem och bädda ner.. Vet inte vad hon gjorde på sitt kontor under tiden vi satt och väntade på att hon skulle bedöma provsvaren.. kollade vårdguiden kanske på hans symtom.. Bluffdoktor..

Sen på måndagsnatten började kruppen, så Rasmus fick Betapred (kortison tabletter som hjälper mot kruppen) och efter 1 timme ska man märkt att det börjar bli bättre.. men icke... vid 01 bestämde vi efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen att åka till Astrid Lindgren och kolla hans andning. Så vi väckte Filippa och åkte mot AL, väl där inne så kollade de honom och sen fick vi inhalera adrenalin 2 gånger, sen var Rasmus mycket bättre. Hem igen kl var ca 03.30 och vi stupade i säng.. Filippa fick hoppa över skolan på tisdagen eftersom vi inte kunde begära att hon skulle upp till skolan efter varit vaken hela natten.

 


På natten tisdag/onsdag så blev Filippa dålig.. Rasmus feber steg till över 40 grade och Filippa låg på 39.5.... På torsdagen åkte jag till Danderyds Barnakut med Rasmus var var helt orkeslös, feber på 40,6 som vi inte riktigt fick ner.. helt frånvarande.. Fick träffa en riktig barnläkare som gav oss instruktioner.. men fortfarande idag söndag så har Rasmus fortarande feber :-(  Vi får väl se när det bli bättre...

Huset då?? Jodå.. där händer det saker varje dag!!! Nu har de satt innertak, elektrikerna har dragit alla rör och kablar, väggarna är gipsade och nästa vecka läggs golvet. Vi valde bort det golvet som var standrad och har valt valnöt i hela huset... :-) Sen kommer kök och braskamin veckan efter det.. sen gör dom badrummen och sist kommer målarna. Så enligt husentreprenören så borde vi kunna flytta in i mitten på december...!!! om 6 veckor!!!!

 



SNART ÄR VI TILLBAKA I KYRKBYN!!!!!!!